25119292
Indkøbskurv:0 Enheder DKK 0,00
HVORFOR ER HUDEN EKSTRA TØR OM SOMMEREN OG VINTEREN?

Har du også bemærket at din hud opfører sig anderledes, og ofte mere tør i perioder med ekstremt vejr?

For eksempel oplever mange, at deres hud bliver ekstremt tør, og at huden næsten kan mærkes som om den er umættelig, selvom de bruger en god creme.
Nogle kan også opleve i sommerperioden, at huden tører ud, og får tendens til at virke lidt sensibel overfor påvirkninger. 

Dette er desværre ikke atypisk, idet huden jo selvklart påvirkes af det miljø den befinder sig i, og både vinterkulde og sommerens solpåvirkning begge har en markant udtørende effekt på huden.
Derfor er det vigtigt, at du vælger de rigtige foranstaltninger for at beskytte din hud mod at få varige skader som fx. karsprængninger, rynker, rosacea eller oversensibel hud.

Korrekt hudpleje er essentielt for at bibeholde hudens fugtbalance (læs mere om dette i tidligere blog-indlæg - link her).

De vigtigste foranstaltninger du kan gøre i din hjemme-hudpleje er:

Fugt til de dybere hudlag:
Ofte kan det være en god løsning at supplere den gode daglige hudpleje med en serum, ampul eller en fluid der har særligt fokus på fugt og har højt indhold af hyaluronsyre og næring til kollagenerne.
Disse hudpleje produkter har som fællesnævner, at de har mindre molækyler, hvorfor de arbejder dybere nede i huden.
I disse produkter er der lagt vægt på de aktive plejende ingredienser, hvorfor der ikke er brugt plads på at tilføre produkterne beskyttelses ingredienser.
Derfor skal denne produkttype ALTID under en god dagcreme, som komplimentere din serum, ampul eller fluid godt.

Eksempler på produkter kan fx være: 
Hyaluronic Essential Serum (hyaluronsyre og et væld af plejende vitaminer) 
Luxe Facial Serum (bygger på caviar der nærer både kollagenerne og giver fugt) 
Luxe Gold Facial Serum (til den modne hud) 
Senskin Sensitive fluid (til den mere følsomme hud der har brug for ro til at hele), 
Specifik - hyaluronic acid (den absolut mest effektive fugtgiver, der indeholder ca 80% ren hyaluronsyre)
Men Lifting hydrating fluid (til manden med fugttør hud)

 

Ekstra beskyttelse imod miljøpåvirkninger:

I vinterhalvåret er det virkelig en kunst at finde den rigtige dagcreme, for at finde præcis den balance hvor der er tilstrækkeligt med fedt til at beskytte mod vinterkulde og vind - uden at den føles for fedtende på huden.
De samme principper gør sig reelt set også gældende for huden om sommeren ifht påvirkninger fra solen, samt fordampning af fugt fra huden.
Af gode dagcremer der både yder en optimal beskyttelse imod miljøpåvirkninger ved at indeholde en anelse mere fedt kan jeg nævne disse:
Luxe Day & Night (caviar creme, der nærer kollagener)
Luxe Gold Day & Night (Caviar creme, der nærer kollagenerne og indeholder guld mineraler der arbejder aktivt på linjerne) 
Hyaluronic Essential Cream - Rich (lindt dagcreme der bygger på hyaluronsyre, god hvis man har det svært med at cremen bliver for fed)

I sommerperioden, eller i vinterperioder hvor man udsættes for en del sol (fx på skiferien), kan det være fornuftigt at anvede godt med solbeskyttelse.
Mange fravælger solcremen fordi de ikke brydder sig om at det mærkes fedtende på huden, idet mange solcremer lægger sig som et tykt lag udenpå huden og aldrig rigtigt trænger ind.
Her kan et godt alternativ være solcremer der enten er hurtigt absorberende eller måske endda er specielt udviklet til ansigtet. 
Her kan fx nævnes:
Tinted Face Lotion fra Botanical - der er en oliefri og matterende solcreme, særligt udviklet til ansigtshuden. Da denne lotion er pudderbaseret er den også fantastisk at anvende som en ikke udtørende primer, hvorfor den kan anvendes året rundt.
Botanical Sunscreen spf 15 eller 30 - der er en hurtigt absorberende solcreme i en ultra lækker sprayflaske. Denne solcreme virker aldrig fedtende og du er sikret at få et jævnt lag over hele ansigtet eller kroppen. 

HUSK at en solcreme - uanset hvor god den er - ikke kan gå ud for en dagcreme eller en serum, heller ikke selvom den både er plejende og fugtgivende.

 

Jeg håber at indlægget har givet mening for dig.
Husk at du altid er velkommen til at kontakte klinikken for gode råd, eller hvis du har et emne du ønsker der skal skrives om herinde.
Kontakt på info@klinik-for-krop-og-sind.dk

 

Frederikshavn 04-02-18